Vesti

Dodeljeno novo vozilo Nacionalnom parku Fruška gora
Dodeljeno novo vozilo Nacionalnom parku Fruška gora

U organizaciji Regionalne razvojne agencije Srem i NP „Fruška gora“ u cetvrtak, 06.12.2018. godine u prostoru Info centra na Iriškom vencu, uprilicena je svecana primopredaja kombi vozila za 8 putnika, za potrebe unapredenja turisticke ponude NP „Fruška gora“. Ova aktivnost deo je projekta „Biciklistickim turizmom ka ruralnom i regionalnom razvoju Srema“, koji RRA Srem realizuje sa svojim partnerima, finansirana je sredstvima Švajcarske agencije za saradnju (SDC).

 
Svecana primopredaja kljuceva kombija obavljena je izmedu Milana Mirica, direktora RRA Srem i Konstantina Plužarevica, zamenika direktora NP „Fruška gora“. Promociji su prisustvovali i zvanicni predstavnici donatora, na celu sa tim menadžerom, Džonom Galagerom.


Direktori obe institucije, Milan Miric i Konstantin Plužarevic složili su se da ce ovo kombi vozilo u mnogome unaprediti turisticku ponudu, s obzirom da je turizam prepoznat kao jedna od najznacajnijih delatnosti u poslovanju Nacionalnog parka „Fruška gora“. To znaci da ce se ovim vozilom prevoziti raznovrsne grupe turista, na razlicite, mnogobrojne lokalitete ukljucujuci i lovišta, tokom cele godine. Takode, planiran je i prevoz od aerodroma do Nacionalnog parka, s obzirom na povecano interesovanje stranih turista za postojece izletnicke programe.Džon Galager, tim lider SDC Programa, pozitivno je ocenio razvojne i turisticke potencijale NP „Fruška gora“ i partnerstvo dva regionalna lidera u sprovodenju projekata, od znacaja za ceo region Vojvodine. 


S obzirom da je NP „Fruška gora“ kofinansirao projekat izradom tehnicke dokumentacije za infrastrukturno unapredenje Info centra na Iriškom vencu, treba napomenuti da su zapoceti radovi da se i taj prostor unapredi i postane reprezentativan za potrebe turista, posetilaca i svih zaposlenih u NP „Fruška gora“.